namaleno.bg

ОТКРИЙТЕ ВАШАТА ОФЕРТА В НАШИЯ САЙТ

Банан в градината

Студоустойчив Японски банан във вашата градина 

За да има вашата градина екзотичен вид, посадете бананово дърво от Екзотик Плантс

Офертата включва:

*Едно бананово растение от вида „Студоустойчив японски банан Musa Basjoo“ с височина 80-100 см, засято в контейнер

*Растението е на няколко месеца, плододава на 3-тата година

*Издържа до -20 градуса

Повече информация за това как да отглеждате растението може да намерите ТУК

В тропическите страни този вид може да достигне 6 м. височина, като образува малки плодове с едри, много твърди семена. При нашите климатични условия надземната част загива щом температурите паднат под нулата, а рано напролет избива отново. Въпреки това и без много грижи дори и в Северна България до есента може да достигне 3-3,5 м (до върха на листата). А ако се положат повечко грижи , в Южна България и особено по Черноморието би могъл дори да достигне 4-4,5 м.
Това, което прави този банан уникален в сравнение с другите не е толкова устойчивостта на корените му на ниски температури, а в способността им да издържат 5-6 месеца в покой без да загинат.
Отглеждането е лесно. Единственото, което задължително трябва да осигурите е вода, за да може да го поливате и оросявате при евентуално засушаване. Също така трябва да го засадите на слънчево и за предпочитане защитено от силни ветрове място, защото при силни ветрове листата се нарязват.  На почви с високо рН може да страда от хлороза (пожълтяване на ново израстващите листа) причинена от недостиг на желязо. Проблема се решава чрез торене с железен сулфат (зелен камък), който се продава във всяка селскостопанска аптека. На почви с високо рН желязото бързо се фиксира от почвата и става недостъпно за растенията. Поради това най-ефективния метод е да изкопаете няколко дупки около „стъблото“ (да не са точно до него, а на 20-40 см., за да не нараните прекалено много корени), дълбоки около 20 см. Поставете в тях по около 100 гр. зелен камък. Ефект ще има след поне 4-5 дни. Обикновено това е достатъчно за 1-2 месеца, но зависи от почвата. Ако младите листа отново започнат да жълтеят повторете процедурата. По-бързо (след 1-2 дни), но за по-кратко време (1-3 седмици) действа поливането с разтвор на зелен камък, примерно 100 гр. в 10 л. вода (за предпочитане е да се ползва дъждовна вода).

Оказа се, че дори и далеч от естествената си среда бананите в България се нападат и от някои болести. Най-честата от тях се появява при продължително задържане на влажно време. Обикновено това е през втората половина на лятото, когато росата през нощта и мъглите станат обичайни. Болестта се изразява в постепенно почерняване и изсъхване на старите (долните) листа. Пръскането с мед съдържащи фунгициди помага. Но дори и да не пръскате няма да ги убие.

Ваучерът важи до19.07.2012г

С един ваучер закупувате 1бр. засят в контейнер  Студоустойчив японски банан MUSA BASJOO с височина 80-100 см

Можете да получите своето растание с доставка чрез куриерска фирма по ваш избор и за ваша сметка до цялата страна или  от Складова Борса Първенец, склад номер 16 (от 06:00 до 12:00 ) (до гр.Пловдив).

Всеки клиент закупил ваучер е необходимо да изпрати имена, точен адрес, телефон за контакт, код и парола на ваучер на  info@namaleno.bg 

За допълнителни въпроси относно сделката, моля, обръщайте се към доставчика на телефон 0877 288840 или e-mail: elan_slav@abv.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: