namaleno.bg

ОТКРИЙТЕ ВАШАТА ОФЕРТА В НАШИЯ САЙТ

Черепишкия манастир и Белоградчишките скали

Разходка в празничния ден до Черепишкия манастир и Белоградчишките скали за 27лв с ТА КОНКОРДИЯ!

Дата на пътуване – 22.09.2012

Продължителност – 1 ден

Цена 27 лв на човек

Белоградчишките скали са красиви скални образувания край едноименния град. Един от уникалните природни феномени, който няма аналог в света. Тази скална приказка се простира от запад на изток от връх Ведерник около град Белоградчик, село Боровица до село Белотинци. Районът е с дължина около 30 км. и ширина от 3- 6 км. Белоградчишките скали са впечатлаващи не само със своята възраст над 230 млн. години, но и с десетките легенди за причудливите природни форми, като Мадоната, Монасите, Конникът, Ученичката, Дервишът, Мечката, Адам и Ева, Хайдут Велко, Замъкът, Кукувицата, Гъбите, Лъвът, Камилата, Тракийската богиня Бендида, Орфей и Вкаменената сватба, и мн. др.

Черепишкият манастир „Успение Богородично“датира от Второто Българско царство – построен е по времето на управление на Цар Иван Шишман (1371-1393 г.), за което говори документ, съхраняван в Софийския църковен исторически и археологически музей. В периода на османско владичество Светата обител е многократно разрушавана и опожарявана. В края на 16-ти век е реконструирана от св. Пимен Софийски. В годините на национално Възраждане манастирът се превръща в просветно средище. Създадено е килийно училище, писани са и преписвани книги, жития и евангелия. Оттогава датират реликви като Черепишкото евангелие, подвързано през 1512 г. със златни корици и украсено с библейски сцени, както и евангелието на монах Данаил и създадената от Якоб книга на апостолите. През 1797 г. в „Успение Богородично“ намира убежище св. Софроний Врачански. В периода 1872 – 1876 г. манастира е посещаван и от членове на Врачанския революционен комитет и представители на БЦРК. В близост доЧерепишкия манастир е местността „Рашов дол“, където се развивапоследното сражение на част от Ботевата чета, предвождана от Георги Апостолов. „Успение Богородично“ е посетен и от Иван Вазов през 1889 и 1907 г., а през 1897 той е спирка на Алеко Константинов по време на похода му из тези места, след който се ражда популярния пътепис „Българска Швейцария“.

Цената включва

  • транспорт с микробус/ автобус 2 или 3*;
  • екскурзоводско обслужване на български език по време на пътуването;
  • медицинска застраховка;

Цената не включва

  • Разходи от личен характер;
  • Обяд и други храни и напитки;
  • Входни такси на посещаваните обекти.
  • Входна такса за Крепостта “Калето” на Белоградчишките скали – 4 лв. за възрастни и 2 лв. за учащи и пенсионери;

Програма на пътуването:

Отпътуване в 07.30 ч. от паркинга на Стадион Васил Левски

Около 9.30 часа – пристигне на Черепишкият манастир. Едночасов престой за разглеждане на Светата обител,снимки и кафе.

10.30 часа – Отпътуване за Белоградчик

Разходка между двете уникално съчетани забележителности – древната крепост “Калето” – една от най-добре запазените крепости в България и неповторомия природен феномен Белоградчишки скали.

Отпътуване за София в 17.00 часа

Пристигане в столицата след 20.30 часа.

Ваучерът е валиден за дата 22.09.2012

Необходимо е да проверите за наличието на свободни места в автобуса преди да закупите ваучера и да потвърдите на тел.0722/60351; 0898/875731или имейл/konkordija@abv.bg/ веднага  след закупуване на ваучера.Местата в автобуса се дават по реда на заплащане/ Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението и номерата на седалките в автобуса./ .С потвърждението е необходимо да съобщите номера/номерата и кода/кодовете на закупените ваучери, сайта от който сте го/ги закупили, както и трите си имена и ЕГН/необходими за застрахователната полица ! Лица над 69 години не се застраховат и пътуват на своя собствена отговорност!/.

Срок за записване до 14.09.2012

Забележка:  Посочените цени са ексклузивни за обявения период. При анулации от страна на клиента, сумата не подлежи на връщане. Не се допуска замяна на имена.

Минимален брой пътници  за осъществяване на пътуването – 40 лица! Краен срок за уведомяване на потребителите ако този брой не бъде набран: 5 работни дни.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: